<- Zrazy zawijane w sosie grzybowymLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaZRAZY ZIOŁOWO-CZOSNKOWE ->

PDF Drukuj

Zrazy zbójnickie 20 min

Dodano: 2010-01-01 17:40:17
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1205 razy.



Kuchnia z szybkowaru
60 dag wołowiny bez kości
10 dag kiełbasy zwyczajnej
0,5 szklanki bułki tartej
2 żółtka
10 dag słoniny
8 dag smalcu
2 cebule
1-2 ząbki czosnku
musztarda
sól i pieprz do smaku

Mięso pociąć w poprzek włókien na kawałki, rozbić, posmarować roztartym z solą czosnkiem i musztardą, posolić i popieprzyć. Przygotować farsz. oczyszczoną i startą na tarce do jarzyn cebulę przysmażyć na smalcu, gdy ostygnie wymieszać z tartą bułką i żółtkami. Farszem tym posmarować każdy płat mięsa, położyć na nim pokrojone w paski słoninę i kiełbasę. Zwinąć ciasno zrazy, spiąć lub obwiązać nitką, podlać wodą (około 1 szklanki) posolić. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać polane tłuszczem od smażenia cebuli, jeśli zostało trochę od farszu.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności