<- Wywar z owoców jako podstawa do zupLista potraw z grupy: ZupaWywar z włoszczyzny do zup jarskich ->

PDF Drukuj

Wywar z warzyw jako podstawa do zup

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1517 razy.



25 dkg warzyw mieszanych
11/2-2 dkg soli
2 litry wody

Warzywa oczyścić szczoteczką pod bieżącą wodą, oskrobać, opłukać szybko; zalać wrzącą wodą, ugotować. Miękkie warzywa odcedzić, wywar podprawić. Warzywa pokrajać i włożyć do zupy lub zużyć do sałatki, albo po pokrajaniu i ogrzaniu użyć jako dodatek do drugiego dania, zwłaszcza do mięs z rosołu, potrawek itp.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności