<- Zupa fasolowa z estragonemLista potraw z grupy: ZupaZupa flisacka ->

PDF Drukuj

Zupa fasolowa z zacierką

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1534 razy.



35 dag fasoli perłowej,
5 dag słoniny,
20 dag marchwi,
pietruszki i selera,
20 dag mąki,
sól,
nać pietruszki,
liść laurowy,
ziele angielskie,
cebula

Fasolę umyć, namoczyć i ugotować w tej samej wodzie do miękkości. Warzywa obrać, drobno pokrajać i ugotować dodając tyle wody, ile potrzeba zupy. Gdy warzywa będą miękkie, zasypać wywar zacierką zrobioną z mąki i wody, dodać ugotowaną fasolę, osolić, dodać ziele angielskie i liść laurowy oraz przysmażoną cebulę. Posypać posiekaną nacią pietruszki.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności