<- Zupa neapolitańskaLista potraw z grupy: ZupaZupa Neapolitańska Tusi ->

PDF Drukuj

Zupa neapolitańska

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1563 razy.



8 szklanek wywaru z włoszczyzny,
łyżka masła,
5 dag żółtego,
ostrego sera,
szklanka śmietany,
3 łyżki mąki,
sól,
żółtko,
nać pietruszki

Przygotować wywar. Masło stopić, dodać mąkę, lekko przesmażyć, rozprowadzić wywarem i podprawić śmietaną, zagotować. Zupę przyprawić do smaku, zaciągnąć żółtkiem, dodać utarty ser i posiekaną nać pietruszki. Podawać z łazankami, krajanymi kluskami lub grubym makaronem włoskim.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności