<- Zupa pieczarkowaLista potraw z grupy: ZupaZupa piwna ->

PDF Drukuj

Zupa pieczarkowa

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1605 razy.



8 szklanek wywaru z warzyw,
25 dag pieczarek,
łyżka tłuszczu,
cebula,
szklanka śmietany,
2,5 łyżki mąki,
pęczek kopru,
pieprz

Wywar z warzyw przecedzić. Pieczarki opłukać i poszatkować. Cebulę drobno pokrajać, przesmażyć, dodać pieczarki i dusić. Następnie rozprowadzić je wywarem, podprawić zawiesiną z mąki i śmietaną. Zupę przyprawić do smaku. Podawać z ryżem, lanymi kluskami lub kostką z kaszy manny.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności