<- Biszkopt-zawsze się udajeLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaBiszkopty francuskie ->

PDF Drukuj

Biszkopty

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4637 razy.

JAJKA:10
CUKIER:1/2 kg
MĄKA:3 szklanki

Uwagi: 1/2 kg cukru - 2 pełne szklanki.

Całe jajka z cukrem ubijać na parze (garnek z jajkami wstawiamy do większego garnka z wrzącą wodą) lub na płytce azbestowej ok. 10 minut po czym wyjąć z pary i ubijać aż do ostygnięcia. Ponownie ubijać na parze 10 minut i znów studzić ubijając. Do ostudzonej masy dodać przesianą mąkę i lekko wymieszać. Blachę wysmarować tłuszczem (margaryna, masło roślinne), oprószyć mąką i szprycować kornetem podłużne kawałki. Piec w średnio gorącym piekarniku do 30 minut.

fajny przepis polecam.
Nadesłał(a): klaudia <www.tauga@o2.pl> 2007-02-10 19:02:22

PYCHOTA NO SUPER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nadesłał(a): KLUSKA <JULITKA@POCZTA.ONET.PL> 2007-03-10 08:03:22


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności