<- Biszkopt paschalnyLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaBiszkopt z owocami ->

PDF Drukuj

Biszkopt z jabłkami

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 6232 razy.


20 dag (1 szklanka) mąki,
25 dag (1 szklanka) cukru,
4-5 jaj,
80 dag jabłek,
tłuszcz i tarta bułka do formy
Całe jaja utrzeć do białości z cukrem i delikatnie połączyć z mąką. Tortownicę wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką. Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych, pokroić na mniejsze cząstki i ułożyć w tortownicy. Na jabłka wylać ciasto. Piec około 30 min w umiarkowanie gorącym piekarniku.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
przydałby się jeszcze jakiś proszek do pieczenia ;-)
Nadesłał(a): I.F. 2006-09-02 20:09:06

właśnie wstawiam biszkopcvik do piekarnika..... cdn ;)
Nadesłał(a): 2009-03-16 14:03:25


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności