<- Faszerowane pomidory i papryki
Lista potraw z grupy:
Warzywa, owoce
Flaczki warzywne 12 min ->
PDF
Drukuj
Faszerowane ziemniaki
Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2512 razy.
4 duże ziemniaki
1 strąk papryki
2 pomidory
1 świeży ogórek
2 łyżki majonezu
zimny groszek lub kukurydza z puszki
15 dag szynki
sól, pieprz
natka pietruszki
Ziemniaki umyć /nie obierać/, każdy owinąć folią, upiec, ściąć wierzch i lekko naciąć na krzyż. Wydrążyć pozostawiając dość grube ścianki. Warzywa oczyścić, umyć, pokroić. Połączyć z groszkiem lub kukurydzą, przyprawić do smaku, polać majonezem. Sałatkę napełnić gorące ziemniaki, udekorować natką pietruszki.
Ziemniaki można nadziać dowolną sałatką jarzynową z majonezem lub innym sosem.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności