<- Brzoskwinie po włoskuLista potraw z grupy: DeserBrzoskwinie w szampanie ->

PDF Drukuj

Brzoskwinie w sosie serowym

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2705 razy.


8 brzoskwiń,
15 dag czarnych jagód,
1/2 łyżki cukru

Krem serowy:
1 opakowanie serka homogenizowanego,
1/2 szklanki mleka lub śmietany,
3-4 łyżki cukru,
5 dag rodzynek,
5 dag posiekanych orzechów włoskich,
1 łyżeczka soku z cytryny

Zmiksować ser z mlekiem aż powstanie krem. Dodać cukier, wymyte rodzynki i orzechy. Wymieszać z sokiem. Płaskie naczynie napełnić kremem. Owoce wymyć, osączyć. Dojrzałe brzoskwinie obrać ze skórki, przekroić wzdłuż, usunąć pestki, ułożyć na kremie. półówki brzoskwiń napełnić jagodami i posypać cukrem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
deser był wysmienity tylko , ze smierdział zgniłą kukurydzą
Nadesłał(a): mariola <marika1993@buziaczek.pl> 2006-03-06 17:03:20


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności