<- Brzoskwinie nadziewaneLista potraw z grupy: DeserBrzoskwinie w sosie serowym ->

PDF Drukuj

Brzoskwinie po włosku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2928 razy.


4 brzoskwinie,
3 łyżki posiekanych migdałów lub orzechów,
1/4 szklanki cukru,
łyżka wiśniówki,
1/2 szklanki białego wina

Brzoskwinie przekroić na pół, wyjąć pestki. półówki wyłożyć na ogniotrwałe salaterki wypukłością do dołu. Migdały wymieszać z cukrem i wiśniówką, napełnić otwory po pestkach. Polać całość winem i wstawić na 10-15 min. do średnio nagrzanego piekarnika. Podawać na zimno.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności