<- Zrazy cielęce zawijane z boczkiem 20 minLista potraw z grupy: Mięso (różne)Zrazy po nelsońsku ->

PDF Drukuj

Zrazy mielone po wrocławsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2934 razy.


30 dag wieprzowiny bez kości,
10 dag wołowiny bez kości,
5 dag bułki czerstwej,
mleko,
jajo,
6 dag cebuli,
2 dag mąki,
150 ml śmietany,
4 dag ketchupu,
natka pietruszki,
sól, pieprz

Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąć. Cebulę obrać, opłukać, zemleć razem z bułką i umytym mięsem, połączyć z jajkiem doprawić. Z przygotowanej masy uformować zrazy, posypać mąką, podsmażyć z obu stron, zalać śmietaną wymieszaną z ketchupem i przyprawami, dusić około 10 min na małym ogniu mieszając od czasu do czasu. Pod koniec duszenia dodać posiekaną natkę pietruszki, doprawić.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności