<- Boeuf a la stroganoffLista potraw z grupy: Mięso: WołowinaBogracsgulyas ->

PDF Drukuj

Boeuf strogonow z polędwicy

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 7154 razy.


145g wołowiny (polędwicy),
6g mąki,
15g tłuszczu,
20g cebuli,
20g śmietany,
10g ketchupu,
papryka,
sól, pieprz

Polędwicę umyć, oczyścić z błon i powięzi, pokroić w paski długości 5 cm, szerokości 1 cm i grubości 1 cm. Oprószyć mięso solą, pieprzem i mąką, obsmażyć na silnie rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor, nie dosmażać. Na pozostałym ze smażenia tłuszczu sporządzić zasmażkę z cebuli i mąki z dodatkiem przypraw, rozprowadzić ketchupem i śmietaną, zagotować. Doprawić do smaku, polać zrumienione mięso.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
nie masz pojęcia o tym daniu :(
Nadesłał(a): 2006-09-03 08:09:21

Boeuf Strogonof z cebulą?????????
Nadesłał(a): mirek <mirek.pusz@neostrada.pl> 2006-10-18 17:10:50

czlowieku kto cie uczyl gotowac nie wypisuj takich bzdur bo jeszcze mlodzi ktorzy sie nie znaja beda tak robi i bedziesz beda obnizac wiedze gastronomiczna w ty, kraju
Nadesłał(a): malin 2009-01-21 14:01:25

OK, każdy narzeka. Ale napiszcie co jest nie tak z tym przepisem.
Nadesłał(a):

brakuje koniaku? ;)
Nadesłał(a): johny 2009-05-28 19:05:21

tak powinien wyglądac prawdziwy boeuf strogonow a nie jak niektórzy daja pieczarki ogórek i papryke konserwowa i w postaci zupy !!!!!!
Nadesłał(a): Bebatka <betka31@tlen.pl> 2011-07-26 15:07:33


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności