<- Grochówka 45 minLista potraw z grupy: ZupaGrochówka z grzankami 40 min ->

PDF Drukuj

Grochówka wiejska

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 8936 razy.

GROCH:1/2 kg
WĘDZONKA:15 dag
CEBULA:1
ZIEMNIAKI:1/2 kg
PRZYPRAWY:

Uwagi: groch - żółty, suchy, może być niełuskany, przyprawy - majeranek, sól, pieprz.

Groch zalać wodą, dodać 2/3 wędzonki i gotować, az groch się zupełnie rozgotuje. Wówczas dodać pokrajane w kostkę ziemniaki. Resztę boczku stopić na patelni na skwarki, dodać posiekaną cebulę, podrumienić i dodać do zupy. Doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Uwaga: delikatniejsza jest zupa z łuskanego grochu, ale niektórzy lubią taką nie przecieraną z całego grochu.

niesamowity smak i aromat prawdziwej zupy...
Nadesłał(a): ewa <akwe101@interia.pl> 2006-02-05 13:02:16

wspaniala polska zupka
Nadesłał(a): chucky <chuckypl@aol.com> 2006-10-22 10:10:13


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności