<- Gołąbki z pieczarkami
Lista potraw z grupy:
Mięso: Wieprzowina
Gotowana szynka obsmazana w ciescie ->
PDF
Drukuj
Gorąca wieprzowina w piwie
Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3400 razy.
/porcja na 6 osób/
1 kg polędwiczek wieprzowych,
2 duże cebule,
3 ząbki czosnku,
1 strąk czerwonej papryki,
1/2 szklanki oleju
1 1/2 szklanki piwa,
sól,
liść laurowy,
natka pietruszki,
przyprawy
Mięso pokroić w kostkę, obsmażyć, posolić. Dodać cebulę i czosnek, zeszklić. Dodać paprykę, pomidory bez skórki, piwo i inne przyprawy. Naczynie przykryć, dusić potrawę około 1 godziny, przyprawić, posypać drobno posiekaną natką.
Robilem, wyszlo dobre. Co do przypraw, to proponuje tez dodac owoce jalowca... Pozdrawiam...
Nadesłał(a): Misiek <misiek@wp.pl> 2008-03-31 17:03:36
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności