<- Kotlet schabowy po generalskuLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaKotlety duszone w sosie musztardowym ->

PDF Drukuj

Kotlet schabowy po wrocławsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 5635 razy.


50-60 dag schabu,
tłuszcz do smażenia,
2 dag mąki,
10 dag szynki,
5 dag sera żółtego,
2 żółtka,
50 ml śmietany,
tarta bułka,
sól, pieprz

Z mięsa ściąć zbędny tłuszcz, pokroić na kotlety, lekko rozbić tłuczkiem, uformować owalne kotlety. Szynkę zemleć, wymieszać ze startym serem, żółtkami i śmietaną. Kotlety posypać przyprawami oraz mąką, obłożyć przygotowaną masą, posypać tartą bułką, wyrównać powierzchnię, przyciskając ręką. Następnie włożyć na silnie rozgrzany tłuszcz, zrumienić, potem dosmażyć na małym ogniu. Podawać z frytkami.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności