<- Kura nadziewana pieczona 50 minLista potraw z grupy: Mięso: DróbKura pieczona w glinie na ognisku ->

PDF Drukuj

Kura pieczona a la Radziwiłł

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3411 razy.


kura,
4 dag masła,
5 dag ketchupu,
100 ml śmietany,
3 dag tartego chrzanu,
3 dag rodzynków,
sól,
sok z cytryny

Oczyszczoną kurę umyć, odciąć szyje i skrzydła, pokroić na półówki, natrzeć solą, skropić sokiem z cytryny i pozostawić w chłodnym miejscu na godzinę. Potem polać masłem i upiec w silnie nagrzanym piekarniku. W połowie pieczenia polać ketchupem. Śmietanę wymieszać z chrzanem i opłukanymi rodzynkami, polać kurę pod koniec pieczenia Miękka kurę doprawić.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności