<- Napój kasztelański
Lista potraw z grupy:
Drinki (alkoholowe)
Napój owocowo-alkoholowy, tzw. kruszon ->
PDF
Drukuj
Napój nektarowy truskawkowo-jabłkowy
Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1613 razy.
1 1/2 szklanki nektaru truskawkowego,
1 1/2 szklanki nektaru jabłkowego,
1 1/2 szklanki wina białego,
plasterki cytryny,
kostki lodu
Nektary oziębić, wymieszać. Dodać wino. Całość przelać do szklanego naczynia, dodać plasterki cytryny. W wysokie szklanki nałożyć pokruszony lód konsumpcyjny do 1/3 wysokości. Zalewać go napojem.
From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności