<- Napój nektarowy truskawkowo-jabłkowyLista potraw z grupy: Drinki (alkoholowe)Napój szampański z truskawkami ->

PDF Drukuj

Napój owocowo-alkoholowy, tzw. kruszon

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1765 razy.


15 dag poziomek,
15 dag porzeczek
10 dag cukru,
1 szklanka szampana,
2 szklanki wody sodowej,
lód konsumpcyjny

Owoce przebrać, usunąć zanieczyszczenia, umyć, usunąć szypułki. Przesypać cukrem i odstawić na ok. 1 godz. Następnie dobrze ochłodzić w lodówce. Oziębione owoce nakładać do pucharków lub kieliszków , uzupełnić szampanem i wodą sodową. Podawać z lodem konsumpcyjnym, słomkami i łyżeczkami.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności