<- Napój kasztelańskiLista potraw z grupy: Drinki (alkoholowe)Napój owocowo-alkoholowy, tzw. kruszon ->

PDF Drukuj

Napój nektarowy truskawkowo-jabłkowy

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1612 razy.


1 1/2 szklanki nektaru truskawkowego,
1 1/2 szklanki nektaru jabłkowego,
1 1/2 szklanki wina białego,
plasterki cytryny,
kostki lodu

Nektary oziębić, wymieszać. Dodać wino. Całość przelać do szklanego naczynia, dodać plasterki cytryny. W wysokie szklanki nałożyć pokruszony lód konsumpcyjny do 1/3 wysokości. Zalewać go napojem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności