<- Steki rybne na ostroLista potraw z grupy: RybySuflet z lososia ->

PDF Drukuj

Sufleciki z sardynek

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1921 razy.


25 dag sardynek wędzonych,
2 jajka,
2 łyżki żółtego sera
trochę tartej bułki,
2 łyżki masła,
4 małe bułki,
zielenina

Sardynki obrać ze skóry, oczyścić, odciąć łebki, posiekać. Rozetrzeć łyżkę masła dodając sardynki, żółtka jaj, łyżkę tartego sera i łyżkę tartej bułki. Z bułek ściąć czapeczki, wyjąć miękisz, posmarować w środku masłem, lekko posolić. Ubić sztywną pianę z białek, dodać ją do masy sardynkowej, całość lekko wymieszać. Przygotowaną masę nałożyć w bułki. Bułki posypać z wierzchu tartym serem, tartą bułką i na każdej ułożyć kawałek masła. Następnie wstawić je na 10 min do dobrze nagrzanego piekarnika ( 220 C ). Podawać zaraz po wyjęciu z piekarnika.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności