<- SOS KOLOROWYLista potraw z grupy: SosySos koperkowy ->

PDF Drukuj

Sos koperkowy

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4661 razy.


300 ml wywaru z kości lub mięsa,
100 ml śmietany,
żółtko
koperek,
3 dag tłuszczu,
3 dag mąki,
sól, pieprz

Tłuszcz rozgrzać, wymieszać z mąką, zasmażyć nie rumieniąc, rozprowadzić zimnym wywarem szybko mieszając trzepaczką, zagotować i gotować około 10 min na małym ogniu często mieszając. Pod koniec gotowania wlać śmietanę. Sos połączyć z żółtkiem i posiekanym koperkiem, doprawić do smaku. Podawać do potraw mięsnych.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności