<- Wykwintna sałatka z krememLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiZielona salata z sosem roquefort ->

PDF Drukuj

Z szynką i pieczarkami

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 5762 razy.


400 g. ryżu,
400 g. pieczarek,
świeży ogórek,
2 cebule,
200 g. szynki,
2 łyżki kaparów (niekoniecznie ),
3 łyżki octu winnego,
7 łyżek oliwy,
sól, pieprz,
szczypta cukru,
świeże lub suszone zioła - szczypiorek, estragon, bazylia

Ryż opłukać, gotować przez 17 minut w dużej ilości osolonej wody. Odcedzić. Pieczarki i ogórek obrać, umyć, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę, szynkę w paseczki. Kapary posiekać. Składniki połączyć dodać ryż, posolić i popieprzyć. Z oliwy, octu winnego i cukru zrobić sos. Polać ryż z warzywami, delikatnie wymieszać. Posypać posiekanymi ziołami.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
przepis na sałatkę ciekawy można podawać na przyjęcia szwedzki stół , myślę, że ocena bardzo dobra , skąd pochodzi smak , z jakiej kultury
Nadesłał(a): krystyna <krystynao@neostrada.pl> 2006-03-14 14:03:22

plagiat!!! zobacz na liste wyzej
Nadesłał(a): ninka <ninka725@.wp.pl> 2006-03-20 08:03:14

Noo, ale o cccco chodzi? O jaką listę? A przepis ujdzie w tłoku.
Nadesłał(a): 2006-03-20 09:03:32


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności