Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 4048 razy.
po 750 g: pomidorów, bakłażanów i cukini,
3 cebule,
150 g tartego sera,
50 g tartej bułki,
1 szklanka oliwy
Cukinie i bakłażany obrać i pokroić na plasterki. Obgotować przez 5 min. w osolonej wodzie. Odcedzić i dokładnie odsączyć. Pomidory pokroić na grube plastry. Cebulę pokroić i przesmażyć w 3 łyżkach oliwy. Naczynie żaroodporne wyłożyć cebulą i układać warstwami bakłażany, cukinie i pomidory, przesypując każdą warstwę solą, pieprzem oraz serem i polewając oliwą. Zakończyć warstwą pomidorów i posypać tartą bułką. Wstawić do piekarnika o temp. 180 st. C na ok. 40 min.