<- CYKORIA GOTOWANALista potraw z grupy: Warzywa, owoceCzerwona kapusta ->

PDF Drukuj

Cykoria po flamandzku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2270 razy.


150 g cykorii,
1 jabłko,
sok z cytryny,
2 łyżki tartego żółtego sera,
sól,
1/2 szklanki śmietany,
tłuszczu do naczynia

Cykorie umyć, przekroić, włożyć do rondla wysmarowanego masłem, posolić, skropić sokiem z cytryny, ułożyć warstwę jabłek pokrojonych w plasterki. Zalać śmietaną, posypać tartym serem. Dusić pod przykryciem ok. 15 min. Podawać do mięs pieczonych.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności