<- Fasolka szparagowa po admiralskuLista potraw z grupy: Warzywa, owoceFasolka szparagowa po turecku ->

PDF Drukuj

Fasolka szparagowa po polsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2615 razy.


70 dag fasolki szparagowej,
150 ml śmietany,
2 jaja ugotowane na twardo,
tłuszcz,
2 żółtka,
zielenina,
sól, pieprz

Fasolkę oczyścić z włókien, odciąć końce, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą, gotować około 30 min bez przykrycia. Miękką fasolkę odcedzić, osączyć, posypać zieleniną i posiekanymi jajami, polać tłuszczem i śmietaną wymieszaną z żółtkami i przyprawami, zapiec.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności