Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 3037 razy.
50 dag wołowiny bez kości,
tłuszcz,
8 dag cebuli,
2 dag mąki,
piwo jasne,
100 ml śmietany,
15 dag sera twarogowego,
sól, pieprz
Mięso umyć, wyżyłować, pokroić w dość dużą kostkę, posypać przyprawami i mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu razem z obraną, opłukaną i pokrojoną w kostkę cebulą, skropić piwem i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Pod koniec duszenia dodać śmietanę wymieszaną z pozostałą mąką, doprawić. Włożyć pokrojony w kostkę ser twarogowy. Podawać z kluskami.
From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Dopiero ucze sie gotowac i trafilam na ten swietny, prosty przepis. Palce lizac! Nadesłał(a): Ewa 2007-06-15 14:06:17