<- Jajecznica dla smakoszyLista potraw z grupy: ŚniadaniaJajecznica po hiszpańsku ->

PDF Drukuj

Jajecznica piperade

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3246 razy.


6 papryk,
2 cebule,
4 łyżki oliwy lub oleju,
5 sparzonych i obranych pomidorów,
roztarty ząbek czosnku,
sól, pieprz,
10 jaj,
pół szklanki gęstej śmietany,
4 łyżki masła,
drobne grzanki

Oczyszczoną paprykę oraz cebulę pokroić w cienkie plasterki. Jarzynkę dusić w rozgrzanej oliwie na małym ogniu aż do miękkości. Dodać grubo posiekane pomidory i czosnek doprawić solą i pieprzem, dusić przez 10-15 min, mieszając kilkakrotnie i rozgniatając widelcem. Ubić jaja ze śmietaną, usmażyć na małym ogniu jajecznice na rozgrzanym maśle. Ułożyć jajecznice pośrodku głębokiego gorącego półmiska, dookoła polać sos, przybrać drobnymi grzankami.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności