<- MIEJSKIE ŹEBERKA
Lista potraw z grupy:
Mięso: Wieprzowina
Mielonki pikantne na grzance ->
PDF
Drukuj
Mielonka wieprzowa panierowana
Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2740 razy.
1 puszka mielonki wieprzowej,
1 jajko,
2 łyżki mąki,
1/2 szklanki mleka,
chilli lub papryka
Mielonkę pokroić w grube plastry. Mleko rozmieszać z jajkiem, mąką i chilli lub papryka. Maczać w tym cieście mielonkę, smażyć z obydwu stron na dobrze rozgrzanym tłuszczu, podawać natychmiast z sałatą lub surówką.
From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności