Nadzienie:
500 g truskawek,
300 g sera twarogowego,
łyżeczka żelatyny,
łyżka mleka,
2 łyżki cukru pudru,
łyżeczka soku z cytryny,
1/2 łyżeczki skórki cytrynowej,
cukier puder do posypania
Mąkę, jaja, sól i mleko zmiksować na gładkie ciasto i odstawić na 30 min. Następnie na posmarowanej tłuszczem patelni usmażyć 5 naleśników i pozostawić do wystygnięcia Truskawki opłukać, obrać z szypułek. Źelatynę rozpuścić w mleku i połączyć z twarożkiem roztartym z cukrem, sokiem z cytryny i skórką cytrynową. Na talerzu ułożyć naleśnik, na nim umieścić warstwę masy twarogowej (1/4 całości), na tej masie warstwę truskawek, które przykryć drugim naleśnikiem, na który idzie warstwa masy, owoce itd, aż do piątego naleśnika, który należy posypać cukrem pudrem. Podawać na zimno.