<- Pomidory nadziewane zielonym groszkiemLista potraw z grupy: Warzywa, owocePOMIDORY PIECZONE ->

PDF Drukuj

Pomidory panierowane

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1714 razy.


2 jaja,
pół szklanki mleka,
2 łyżki oleju,
6 pomidorów,
2 łyżki oleju,
mąka,
tarta bułka,
masło

Roztrzepać jaja, ubić z mlekiem, olejem i solą. Pomidory pokroić na grube plastry, obtoczyć w mące, zanurzyć w jajkach, obtoczyć w tartej bułce. 3-4 łyżki oleju rozgrzać, dodać dwie łyżki masła, kłaść panierowane plastry na gorący tłuszcz, smażyć na średnim ogniu z obu stron do zrumienienia.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności