<- Pszenica z makiem, miodem i bakaliamiLista potraw z grupy: DeserPtasie mleczko®* 2 ->

PDF Drukuj

Ptasie mleczko®* 1

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Zmodyfikowano: 2012-02-07 22:45:36
Język: Polski
Odwiedzono: 4669 razy.


2 łyżki żelatyny,
4 białka,
2 szklanki cukru

Dwie łyżki żelatyny namoczyć w niewielkiej ilości wody. Białka z jaj ubić z 2 szklankami cukru w mikserze na sztywną pianę, dodać zapach. Wymieszać z żelatyną i przelać na plaska blaszkę. Wstawić do lodówki. Po zastygnięciu polać ostudzoną galaretką. Gdy całość zastygnie, wyjąć, pokroić na małe kostki.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
* znaczenie słowne PTASIE MLECZKO® stanowi zarejestrowany znak towarowy chroniony na rzecz Lotte Wedel sp. z o.o.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności