<- Sos słodko-kwaśnyLista potraw z grupy: SosySOS SOJOWY (do kurczaka) ->

PDF Drukuj

Sos słodko-kwaśny do wieprzowiny

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3235 razy.


Kawalki taniej, tlustawej wieprzowiny nalezy albo bardzo mocno obsmazyc na patelni, albo obsmazyc na grillu, co jest lepsze. Nastepnie to mieso ulozyc w naczyniu do zapiekanek i zalac nastepujacym sosem: W malym garnuszku polaczyc 4 lyzki cukru, 3 lyzki octu, 1 mala puszke ananasow, pokrojonych na male kawalki, i sok z tej puszki, 1 szklanke ketchupu, 1 lyzke korzenia imbiru, najlepiej surowego startego, albo suchego startego, 1/2 szklanki wody, 1 lyzeczka soli, 1/2 lyzeczki pieprzu, doprowadzic do wrzenia i zalac mieso. Piec w srednio goracym piekarniku 1 godzine. Od czasu do czasu przewracac mieso. Podawac z ryzem albo bulkami z pary.
From: magdalenab@aol.com (MagdalenaB)

Niestety sos byłby świetny gdyby nie zbyt dużo imbiru. moim zdaniem wystarczy tyle samo co pieprzu, tylko odrobinę, gdyż stał się on dominyjącym smakiem, zbyt piekącym.Pozdrawiam.
Nadesłał(a): Zofia Mongard <monti4@wp.pl> 2005-12-31 14:12:36


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności