<- Spaghetti a la GorgonzolaLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżSpaghetti po bolońsku ->

PDF Drukuj

Spaghetti bolonese

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3180 razy.


SKŁADNIKI:
* 25 dkg spaghetti
* 30 dkg mięsa mielonego - wołowina
* cebula
* puszka pomidorów lub koncentrat pomidorowy
* sól, pieprz, papryka
* olej
* bazylia lub pietruszka
* starty żółty ser

PRZYGOTOWANIE:
* Cebulę posiekać i podsmażyć na oleju.
* Dodać mięso i dusić na małym ogniu.
* Dodać pomidory z puszki lub koncentrat pomidorowy.
* Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką.
* Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu.
* Przełożyć makaron na ogrzane talerze i polać sosem.
* Posypać startym żółtym serem.
* Udekorować bazylią lub pietruszką.

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności