<- Spaghetti boloneseLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżSpaghetti po neapolitansku ->

PDF Drukuj

Spaghetti po bolońsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2600 razy.


250 g makaronu włoskiego,
1 łyżka oliwy,
2 puszki wołowiny po bolońsku,
250 g żółtego utartego sera,
łyżka ketchupu

Ugotować makaron w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oliwy. Gdy będzie miękki zestawić z ognia, zahartować zimną wodą, odcedzić. Otworzyć puszki, dodać do makaronu wraz z ketchupem, dokładnie wymieszać z makaronem, podgrzać. Na talerzu posypać utartym serem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Chyba troche ubogie to spagetti:/
Nadesłał(a): Beata <sunflower@op.pl> 2006-02-16 20:02:17

to jest kulinarna zbrodnia. absurd. pozostaje niesmak
Nadesłał(a): Michał <m_pax@op.pl> 2007-03-23 14:03:03


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności