<- SOS GRZYBOWYLista potraw z grupy: SosySos grzybowy 2 ->

PDF Drukuj

Sos grzybowy 1

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 5648 razy.


Pieczarki obgotowac. Pokroic.
sos:
mleko (smietana)
zoltko,
czosnek (duzo 4-6 zabkow)
pieprz, sol.

na bazie wywaru (np bulion) dodac zoltko roztrzepane z mlekiem (smietana). Mozna dodac (do roztrzepanca) 1- 2 lyzeczko maki . Do zcalosci dodac czosnek pieprz sol i inne przyprawy. Przyprawy w zasadzie w/g uznania. Podstawa to zoltko, czosnek mleko. po zagotowaniu sosu dodajemy don uduszone osobno pieczarki.
:-) Pycha :-))
From: Wojtek Maj <wojak@pbks.pl>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności