Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 4465 razy.
To ja ci podam ultraszybką wariację na tematy bałkańskie ;)), do stosowania tylko pod warunkiem, że lubisz mocne smaki:
Składniki:
2-3 duże zielone ogórki (najlepiej takie, które można jeść ze skórką)
150-200 g białego, półtłustego sera w kostkach
oliwa z oliwek (extra vergine)
ocet winny
sól
dużo czosnku
Przyrządzanie: 4-5 ząbków czosnku rozetrzeć w drewnianej misce z solą, dodać kilka łyżek (po łyżce) oliwy i chwilę ucierać, aż się zrobi masa, dodać octu i jeszcze wymieszać. Ogórki pokroić w kostkę (najlepiej nie obierać), ser podrobić widelcem. Wymieszać ogórki z serem, zalać sosem czosnkowym, jeszcze trochę wymieszać, odstawić na kilka minut, żeby naszło.
Pozdrawiam
From: "Zbyszek" <okon@fnet.pl>