<- sałatka pieczarkowaLista potraw z grupy: Sałatki i surówkiSałatka po bałkańsku ->

PDF Drukuj

Sałatka pieczarkowo-warzywna

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Zmodyfikowano: 2006-05-14 12:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 6744 razy.


Baza: wszystkiego mniej więcej po równo:
- surowe pieczarki obrane ze skórki,
- pomidory,
- ogórki,
- seler naciowy

Pieczarki pokroić w plasterki, ogórki, pomidoty, seler naciowy w kostkę,

Sos (dobry też jako dip do różnych innych rzeczy):
- kilka łyżek majonezu,
- kilka łyżek jogurtu naturalnego,
- oliwa z oliwek,
- słodka czerwona papryka,
- kilka kropli sosu tabasco
- sól

Składniki sosu wymieszać mikserem na najwyższych obrotach. Zalać sosem pokrojone warzywa. Zjeść.
Sałatkę można posypać po wierzchu pokrojoną natką pietruszki.
Pozdrawiam
From: "Zbyszek" <okon@fnet.pl>

surowe pieczarki nie podoba mi sie to
Nadesłał(a): milena <milena19860@vp.pl> 2007-03-08 20:03:55


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności