<- Salsefia z wody 15 minLista potraw z grupy: Warzywa, owoceSałata nadziewana w rosole ->

PDF Drukuj

Sałata a la Zamojski

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1842 razy.


Ladna dojrzala salate, tzw. maslowa oplukac i oczyscic zwyklym sposobem. Kromke chleb usmazyc na masle, natrzec mocno przekrajanym zabkiem czosnku, wystudzic i wlozyc do miski. Na nia nalozyc salate, przykryc i zostawic przez godzine, az salata nabierze zapachu czosnku, wtedy grzanke wyjac i dodac nastepujacy sos: 2 zoltka z jajek na twardo lyzeczka ostrej musztardy bialy pieprz lyzka oliwy z oliwek lyzka dobrego octu winnego wszystko razem rozetrzec, sos wymieszac z salata. Posolic dopiero przed podaniem.
Wladyslaw
From: WLOS@PLEARN.EDU.PL (Wladyslaw Los)

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności