Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 2497 razy.
Najlepsze nalesniki robi moja zona. Nie sa takie cieniutkie jak chusteczka tylko lekko pulchnawe, ale lekkie i latwe do skladania lub rolowania. Gdy bylem w Paryzu widzialem jak smaza tam nalesniki na ulicy, wlasnie w takich starych, wypalonych patelniach.
A PS.
Crepes Suzette (eleganckie nalesniki na deser)
Umazyc nalesniki.
Zrobic sos:
3 lyzki stolowe masla
1/2 szklanki cukru
1/3 szklanki soku pomaranczowego
1/2 lyzeczki od herbaty obtartej skorki od pomaranczy
likier pomaranczowy (Curacao)
Rozpuscic cukier razem z maslem. Dodac stopniowo soku pomaranczowego. Dodac obtarta skorke. Posmarowac tym nalesniki (jeszcze na patelni)i szybko je zrolowac lub zlozyc. Polac likierem i podpalic. Podawac z extra sosem.
From: Andrzej Bobola <anczer@earthlink.net> smiechu warte pniw kolego Nadesłał(a): krakus 2006-05-24 23:05:54