Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 15154 razy.
WODA:2,5 l OCET:0,5 l CUKIER:13 dkg SÓL:8 dkg GORCZYCA: KOPER:(zielony) CZOSNEK:1 ząbek CHRZAN:1 kawałek
Przyprawy włożyć do słoika. Zalewę zagotować, zalać ogórki i gotować słoik do zmiany koloru ogorków.
From: Helena Matuszewska czy ktos dodaje do ogorkow takie przyprawy jak bazylia albo estragon??????? Nadesłał(a): 2006-07-10 10:07:38
ja dodaje imbir, gozdziki Nadesłał(a): agata <marlena@wp.pl> 2006-07-15 16:07:08
na jaką ilość ogórek jest ten przepis? Nadesłał(a):
czy zalewa się gorącą zalewą ogórki, czy czekać aż przestygnie Nadesłał(a):
ja zalewam gorącym roztworem i jest ok-chyba szybciej się kiszą Nadesłał(a): wioletta 2006-08-14 19:08:36
o lol - nie wytrzymam - te, Wioleta, a od kiedy to ogórki konserwowe się kisi?? ;/ bo ja od kiedy pamiętam to je się PASTERYZUJE!! od kiedy pamiętam ;p fajnie brzmi z racji, że mam 19 lat :) wiem, że chodzi Ci o kiszone ale temat na tej stronie to OGÓRKI KONSERWOWE ;P pozdrawiam i życzę smacznego :) ech... Nadesłał(a): mareczek <mareczek2006@o2.pl> 2007-07-29 14:07:01
refresh.zagląda tu ktoś jeszcze? Nadesłał(a): ukli 2011-08-06 12:08:15