Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 3219 razy.
Gotujemy brokuly i dowolny makaron (oczywiscie osobno).
Sporzadzamy sos: lyzke masla rozpuszczamy, dodajemy lyzke maki i zasmazamy, dodajemy szklanke mleka. Gdy zgestnieje przyprawiamy sola, pieprzem i galka muszkatolowa (jak ktos lubi), zdejmujemy z ognia i dodajemy 10 dag pokrojonego w kostke lub startego zóltego sera (tez najlepiej mozzarelli), mieszac, az do polaczenia sie sera z sosem. Mozna zaprawic sos smietana (1/3 szkl).
Polewamy tym sosem makaron z brokulami albo laczymy z brokulami i wtedy polewamy makaron.
Smacznego!
From: "Przemek Gostkiewicz" <gostkie@polbox.com> sorry, ale mozarella nie jest zoltym serem, tylko bialym !!! i nie da sie za bardzo go zetrzec na tarce ! Nadesłał(a): Nika 2006-06-07 17:06:12