Zrobic sos:
czosnek posiekac drobniutko, ukrecic z cukrem i sola, dodac smietane, wode i musztarde, wymieszac. Szpinak oplukac i obciac szypulki. Posiekac jajko, usmazyc boczek bardzo mocno, zeby caly tluszcz z niego wyszedl, odsaczyc na papierze, gdy zimny, posiekac na drobniutkie kawaleczki. Cebule pokroic w cienkie plastry, i na pol.
Szpinak wymieszac najpierw z sosem, nastepnie posypac cebula, boczkiem i jajkiem, przerzucic pare razy. Podawac od razu, bo wiednie. Jezeli do tego usmazy sie szybko piers kurza, i potnie na paski, i polozy na wierzchu, to mozna uwazac te salate za obiad.
From: magdalenab@aol.com (MagdalenaB)
Ja dodaje jeszcze cienko pokrojonych surowych pieczarek
From: Andrzej Bobola <anczer@earthlink.net>