Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 3834 razy.
6 parówek (30 dag),
1 szklanka mleka skondensowanego niesłodzonego,
15 dag sera warmińskiego lub tylżyckiego,
2 łyżki świeżo startego chrzanu,
sól,
pieprz.
Do rondelka wlać mleko, dodać starty ser, doprawić solą
i pieprzem. Podgrzewać na małym ogniu, stale mieszając,
aż sos zgęstnieje. Parówki obrać z osłonek, ułożyć w
naczyniu żaroodpornym, zalać sosem, posypać chrzanem
i zapiekać 15 - 20 min w piekarniku, w temperaturze
200 st.C. Podawać z ziemniakami lub ryżem i surówką.
Zamiast chrzanu można dodać 2 zmiażdżone ząbki
czosnku.
Skomentuj Powiadom o komentarzach