<- Sos beszamelowy śmietankowyLista potraw z grupy: SosySos biały ->

PDF Drukuj

Sos bezmięsny Marinara (do makaronu)

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4710 razy.


Kroje w kostke, nie za drobna, cebule, papryke, zukinie, pomidory, pieczarki , jak je akurat mam .
Dusze to na oliwie z oliwek z paroma zabkami posiekanego czosnku. Dodaje przecier pomidorowy, doprawiam pieprzem i spora iloscia oregano i bazylii. Jak za geste dodaje puszke sosu pomidorowego.
Calosc zajmuje 15-20 minut, ja osobiscie nie lubie rozpacianych warzyw, wiec mi jeszcze krocej.
Do tego spaghetti, ale moze byc kazdy makaron.
From: Andrzej Bobola <anczer@earthlink.net>

Dupa a nie sos Marinara. Jedyne co ma ten przepis wspólnego z inkryminowanym sosem to pomidory.
Nadesłał(a): Biesiad <kumite@op.pl> 2009-02-24 14:02:19

I czocnek. a gdzie wino i świeże zioła?
Nadesłał(a): Tomek <franekkimono@wp.pl> 2010-03-14 08:03:24


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności