Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 3292 razy.
Jadlam to wielokrotnie, przygotowane przez moja mame, nigdy sama nie robilam, bo przerazalo mnie, ze mi sie dobrze nie zroluje.
Przepis jest:
200g puree kasztanowego (mysmy robily z puszki, ale pewnie mosna je upiec lub ugotowac wedlug przepisu ktory wczesniej podalam)
200g masla (czyli tyle masla ile kasztanow)
cukier puder (nie mam podane, ile, pewnie tyle, ile cukru pudru na te ilosc masla do masy tortowej)
kakao
Utrzec maslo z cukrem na piane. Dodac mase kasztanowa. Podzielic mase na pol. Na mokrej sciereczce ulozyc jedna polowe - w prostokat, na grubosc moze 1/2 cm. Drugo polowe zmieszac z kakao, nalozyc na wierzch tej jasnej.
Pomagajac sobie sciereczka zrolowac, wlozyc do lodowki, jak stwardnieje przelozyc na podluzna salaterke, pokroic w 'kromki' i jesc.
Mozna pewnie posypac czyms dla ozdoby, mysmy nacinaly nozem wzorek.
From: annas@shell02.ozemail.com.au (ANNA ZUKOWSKI)