Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 6954 razy.
1 szkl. i 1/4 maki (20 dkg.)
10 dkg. masla,
lyzka cukru pudru,
1 soku z cytryny lub spirytusu,
1 zoltko,
1/4 lyzeczki skorki otartej z cytryny,
maliny,
poziomki,
truskawki
Przygotowac kruche ciasto i po rozwalkowaniu wylepic nim foremki . Wstawic do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C. Upiec rumieniac na jasnozloty kolor.Wyjac,wylozyc babeczki z foremek. Ostudzic.
Przygotowane w ten sposob babeczki mozna napelnic owocami, takimi jak maliny, poziomki, truskawki albo jezyny i posypac cukrem purrem, a nastepnie przykryc ubita smietanka.
Podawac natychmiast po napelnieniu
Smacznego.
From: "S. Kwiatkowski" <s.kwiatkowski@canada.com>