<- Kapusta parzybroda 20 minLista potraw z grupy: Warzywa, owoceKapusta pekińska na ostro ->

PDF Drukuj

Kapusta pekińska duszona z warzywami

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2655 razy.


SKŁADNIKI
* duża cebula
* 2 łyżki oleju
* kapusta pekińska
* 750 g pomidorów bez skórki z puszki
* 3 ząbki czosnku
* 2 łyżki płatków migdałowych
* łyżka masła
* sól, pieprz
* 2 łyżki curry
* pęczek natki

Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju. Z kapusty usunąć głąb, pokroić na paseczki. Opłukać, osuszyć. Natkę umyć, pokroić. Czosnek obrać, posiekać, dodać do cebuli. Krótko poddusić. Dołożyć kapustę, dusić pod przykryciem 3 minuty. Przyprawić solą, pieprzem, curry. Dodać pokrojone pomidory. Dusić 10 minut na małym ogniu pod przykryciem.
Płatki migdałowe zarumienić na maśle na złoty kolor, wymieszać. Potrawę posypać natką i płatkami. Podawać z ryżem.
Żródło: Telegazeta TVP2


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności