<- Vol-au-vent z mózgiem i pieczatrkamiLista potraw z grupy: PrzekąskiWątróbki i móżdżki zamiast pasztecików ->

PDF Drukuj

Wątróbka z drobiu po żydowsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4139 razy.

WĄTRÓBKA:40 dkg (drobiowa)
JAJKA:4 szt
CEBULA:4 szt
TŁUSZCZ:
PRZYPRAWY:
NAĆ:

Czas przygotowania : 15 min
Czas gotowania : 30 min
Przepis na 4 osób

Trzy cebule obrać, opłukać i drobno posiekać, wątróbki umyć, oczyścić, pokrajać i dodać do cebuli, osolić, oprószyć pieprzem udusić.
Ostudzić i zmiksować z dodatkiem trzech jaj na twardo. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, wyłożyć na salaterkę, posypać żółtkiem jajka na twardo przetartym przez sitko, posiekaną nacią pietruszki i drobno posiekanym białkiem.
Ozdobić pokrojoną w krążki cebulą, ochłodzić w lodówce.
Podawać z pieczywem.

From: Valle <wladek@bigfoot.com>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności