<- Ziemniaki nadziewane śledziami (kuchnia niemiecka)Lista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżZrazy z kaszy w sosie grzybowym ->

PDF Drukuj

Ziemniaki po żydowsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 7009 razy.

ZIEMNIAKI:
CEBULA:
MLEKO:
KMINEK:
MASŁO:

Czas gotowania : 30 min

Umyte i cienko obrane ziemniaki zalewamy do połowy mieszaniną wody z mlekiem. Wkładamy tyle obranych, całych cebul, ilu będzie biesiadników.
Dodajemy łyżeczkę kminku i nieco masła.
Gotujemy pod przykryciem, tak aby ziemniaki nad powierzchnią płynu ugotowały się w parze. Podajemy razem z cebulami.

From: Valle <wladek@bigfoot.com>
Przepis jest niepełny. Należy zaznaczyć, że obrane ziemniaki wrzucamy do gotującej się wody, a następnie dolewamy mleka tak aby płyn stanowił 3/4 objętości.
Nadesłał(a): S t e f a n <signumjk@gmail.com> 2011-04-03 12:04:37


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności