<- Ziemniaczane mini pizzeLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżZiemniaki po żydowsku ->

PDF Drukuj

Ziemniaki nadziewane śledziami (kuchnia niemiecka)

Dodano: 2010-10-04 22:58:42
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 3470 razy.


Porcja z 8 dużych ziemniaków,
2 opakowania naturalnego jogurtu,
1/8 l kwaśnej śmietany
pęczek kopru,
pęczek pietruszki,
pęczek szczypiorku,
6 wymoczonych filetów matiasów,
sól, pieprz,
pieprz cayenne

Ziemniaki umyć, owinąć w folie aluminiowa, piec godzinę w temperaturze 225 stopni. Przygotować sos: jogurt wymieszać z posiekana pietruszka i koperkiem, dodać sól, czarny pieprz i cayenne, wymieszać. Filety śledziowe pokroić w paseczki, wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. Upieczone ziemniaki przekroić głęboko na krzyż pośrodku, wypełniać masa śledziowa, ułożyć ma półmisku, osobno podawać sos jogurtowy.

Nadesłał: Małgorzata Znamierowska <www.niedziela.nl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności